Duális szakképzés

A BORSODI MŰHELY Kft. SZAKKÉPZÉSE

DUÁLIS SZAKKÉPZÉS

Az év duális képzőhelye 2022

MI IS A DUÁLIS SZAKKÉPZÉS?

Ha duális képzésben tanulsz, akkor az elméleti ismereteket a szakképző iskoládban sajátítod el, gyakorlati oktatásod pedig gazdálkodó szervezetnél (vállalatnál, egyéni vállalkozónál) zajlik.
A duális képzés eredményeképpen versenyképes szaktudást, szakmai tapasztalatot szerezhetsz már a tanulmányi idő alatt. A duális szakképzésnek sok előnye van a tanulók számára, hiszen valós gazdasági környezetben tanulhatnak és modern, ismereteket szerezhetnek.. Az adott szakterületen a legjobb szakemberektől, vállalati környezetben sajátíthatja el jövőbeni szakmája alapjait. Mindemellett a duális szakmai oktatásban részt vevőket legalább 100 ezer, legfeljebb 170 ezer forint összegű munkabér illeti meg, ami önálló jövedelmet jelent a diákok számára már a tanulmányok alatt.

A vállalatnál az elméletben elsajátított ismereteket valós termelési körülmények között tudod alkalmazni.

Tanulósziget Nyári gyakorlat

 

Mi a duális képzésben való részvétel feltétele?

Ahhoz, hogy a BORSODI MŰHELY Kft-nél duális képzésben teljesíthesd a szakmai gyakorlatodat, tanulószerződést kell kötni. Ez közted, és vállalatunk között kötött írásbeli szerződés, amely meghatározza foglalkoztatásod keretfeltételeit. Egyidejűleg csak egy tanulószerződéssel rendelkezhetsz.

Minden diákunk számára biztosított:

  • Modern oktatóterem, képzett oktatókkal,
  • Belső szakmai képzések,
  • Saját fejlesztésű e-learning tananyag,
  • Munkatapasztalat és szakmai fejlődés valós ipari környezetben
  • Munkabér, Cafeteria juttatás, munkaruha

Duális képzés

 

OKTATÓINK:

Békésy Tamás Miklos Tibor
Békésy Tamás
oktatás vezető
+36 70 931 0587
Miklos Tibor
mentor
+36 70 930 5451

 

gépgyártás technológia

Partneriskolák a duális középfokú szakképzésben

Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti   Technikum és Kollégium 
Győri SZC Lukács Sándor Járműipari és Gépészeti Technikum és Kollégium
9027 Győr, Mártírok útja 13–15.
 

Illéssy Sándor Technikum
5310 Kisújszállás Arany János u.1/A


A SZAKMA RÖVID ISMERTETÉSE

Gépi és CNC forgácsoló

Műszaki rajz alapján, adott technológiai paraméterek és műveleti utasítás szerint megtervezi a gyártás folyamatát. A művelettervezés során használja a szükséges műszaki táblázatokat.  Az adott hagyományos szerszámgépen befogja az előgyártmányt, rögzíti a szerszámokat és beállítja a forgácsolási paramétereket, majd legyártja a munkadarabot. CNC megmunkáló-gépeken, gyártósorokon szakszerűen használja a munkadarab befogó- és továbbító eszközöket. Egyszerűbb alkatrészek gyártására CNC szerszámgépen, vagy szimulációs programmal programot ír és tesztel. CNC vezérlésű gépet kezel, felszerszámoz és azt követően alkatrészt gyárt. Hiba esetén korrekciózást hajt végre. Méreteket ellenőriz, azt mérési jegyzőkönyvben dokumentálja.

Gépgyártás - technológiai technikus

Önállóan vagy mérnöki irányítással részt vesz gépalkatrészek gyártásának tervezésében, gyártásában, gépek, géprendszerek, mechanikus berendezések működtetésében, szerelésében, karbantartásában és javításában.

Meghatározza a gyártás technológiai adatait, biztosítja a gyártóeszközök üzemeltetési feltételeit. Irányítja az általa tervezett gyártási folyamatot. Gyártás közben méréseket, ellenőrzéseket végez, azok eredményét dokumentálja. Megtervezi a gépek karbantartási folyamatait és részt vesz azok végrehajtásában. Robotokat üzemeltet, azok működését felügyeli.

CNC – programozó

A CNC programozó támogatója és résztvevője a gépipari tervezésnek és gyártásnak. Műszaki rajz alapján, a megmunkálandó előgyártmány anyagának és méreteinek ismeretében megtervezi az adott alkatrész hagyományos vagy CNC (számítógép által vezérelt) szerszámgépen történő gyártását, meghatározva az ehhez szükséges gépeket, eszközöket és technológiai adatokat. A szerszámgépen beállítja a forgácsolási jellemzőket és legyártja a munkadarabot. A gyártástervezés során használja az online vagy nyomtatott műszaki táblázatokat, katalógusokat. A megmunkáláshoz szükséges CNC (számítógép által vezérelt megmunkáló gép számára írt) programokat erre a célra készült szoftver segítségével (vagy szoftver nélkül, kézzel írva) elkészíti.

CNC gépen végzendő munka esetén szakszerűen befogja, szerszámbeméréssel beméri a forgácsoló szerszámokat.

A gyakorlati időszak végén lehetőség nyílik - a vállalati igényeknek megfelelően – a tanuló munkatársként történő tovább foglalkoztatásra.

 

Tanulóképzésünkbe az alábbi videókon keresztül tekinthetsz be: