„Egy precíz fémes jövő!” | Borsodi Műhely

+36-96/529-071

info@borsodimuhely.hu

2018-08-29 13:44:32

„Egy precíz fémes jövő!”

„Egy precíz fémes jövő!”

„A végtelenbe és tovább!” Lehetne akár ez is mottója a győri Borsodi Műhely Kft.-nek, hiszen vannak olyan termékeik, amelyekkel a világ vezető repülőgépgyárait látják el, sőt az űrtechnológiába is belekóstoltak az évek folyamán.

 
 

„Gépalkatrész a lehető legmagasabb színvonalon. Olyat csinálunk, amit mások nem tudnak, vagy nem szeretnek csinálni” – vallja ifjabb Borsodi László, ügyvezető igazgató. A magas színvonal és a precíz munkát is bizonyítja, hogy a vállalkozás a legnagyobb repülőgépgyárak összeszerelő üzemeibe juttat el speciális alkatrészeket. A munka nagy precizitást igényel, de a sok megrendelés és a többéves tapasztalat is azt mutatja, hogy jól végzi a dolgát a győri Borsodi Műhely Kft.

 

 

A vállalkozás első kapcsolata a légi iparral 2004-ben volt, amikor egy kanadai-lengyel cég kereste fel őket, hogy gyártsanak alkatrészeket repülőgépek sugárhajtású hajtóműveibe. Akkor ez az üzlet vevői döntésre nem valósult meg, viszont később építettek egy olyan hőkezelő üzemet, ami alkalmas ennek az iparágnak a kiszolgálására, így elkezdődhetett a Győri Nemzetközi Ipari Parkban a fizikai gyártás is.

„Jelenleg egy francia cégnek gyártunk komoly mennyiségben szerelőegységeket, olyan készülékeket és berendezéseket, amik a Boeing, Airbus és Szuhoj repülőgépek összeszerelését segítik – árulta el Boros István kereskedelmi osztályvezető.

A légi ipar egy dinamikusan fejlődő gazdasági ág, a világon mindenütt egyre jobban előtérbe kerül a légi forgalom és egyre jobban elérhető lesz az átlagembereknek is. „A gyors fejlődés egy olyan szakmai tudást és technikai felszerelést igényel, amivel kollégáink és cégünk is rendelkezik. Ennek a minőségnek köszönhetően cégünk árbevételének több mint 10 százalékát, már a légi ipar teszi ki” – mondta el Boros István.

Talán még a repülőgépgyártásnál is érdekesebb a vállalat űripar felé nyújtott tevékenysége. A Borsodi legutóbb a Sentinel űrprogramba vett részt és gyártott alkatrészeket műholdakhoz, amelyek ma már a fejünk felett, az űrben szolgálják a távközlési és egyéb igényeket.

 

 

Kuriózum a cég munkája hazánkban, hiszen nagyon kevés olyan vállalkozás van Magyarországon, akik hasonló piacra gyártanak. Nagyon szigorú előírásoknak kell megfelelni a légi és űriparban egyaránt és komoly eredmény az, hogy ezeket teljesíteni tudják.

A családi vállalkozás büszke, hogy a Borsodi név generációk óta a piacon van, míg a Műhely szó a munkafilozófiájuk megtestesítője: precízen, tisztességesen és becsülettel.

Forrás: gyorplusz.hu