2017-06-27 12:16:45

Borsodi Műhely Gépészmérnök Hallgatók Országos Konferenciáján!

1 szakmai verseny, 10 cég, közel 100 hallgató, 1000-nyi tapasztalat és megszámlálhatatlan élmény!

Ezzel jellemezhető az április elején immár tizenegyedik alkalommal megrendezésre került Gépész-és Mechatronikai Mérnök Hallgatók Országos Konferenciája.

Vállaltunk kezdetektől támogatója a rendezvénynek, melyen az ország számos felsőoktatási intézményén túl határon túli egyetemek hallgatói is részt vesznek.

A fiatal szakemberek csapatokat alkotva dolgoznak egy-egy vállalati témán melynek megoldási javaslatait aztán elő is adják a szakmai zsűri és hallgató társaik előtt.

Az idei évben különleges feladattal készültünk hallgatói csapataink számára. Arra kértük a mérnök jelölteket, hogy alkossanak koncepció tervet a hőkezelő üzemünk adag előkészítési folyamatára, mely tervben a jövőbe mutató elképzeléseiket építsék be mégpedig a ma oly divatos IPAR 4.0 elvek figyelembe vételével.

De mi is az az IPAR 4.0?

A negyedik ipari forradalom, melynek mindennapjait éljük és amely során előtérbe kerülnek az egymással kommunikáló gépek, a szenzorokkal figyelt és szabályozott folyamatok, a virtuális térben történő folyamat modellezés és az internetes felhő alapú adat tárolás.

Gratulálunk a hallgatóknak!